Upcoming Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Izložba pančevačkog umetnika – Vuka Vučkovića

Tuesday, 12 September 2017 - Sunday, 17 September 2017

Pozivamo Vas u okviru Jazzik festivala, od 12 do 17 septembra  u Klein House baru, posetite izložbu pančevačkog umetnika Vuka Vučkovića.


 

Na izložbi će biti predstavljejne 4 grafike iz Vukove najnovije serije “Gradovi”.

 

Vuk veoma detaljno slika panorame gradova, ističući sve objekte koji taj grad čine jedinstvenim i prepoznatljivim.  Sveobuhvatnim načinom slikanja, smeštanjem širokih, panoramskih kadrova u žižu posmatračevog pogleda, umetnik želi da približi svoju likovnu poruku ispunjenu koloritom koji nedostaje svakodnevnici; da istovremeno informiše i zaintrigira posmatrača o gradu na slici, kao i o gradu u stvarnosti; da bojama zabeleži duh i temperament gradova,  da ostavi kulturološko – istorijski dokument i likovni sken svih značajnih mesta sa aspekta sadašnjosti i prošlosti. Radovi ove serije stilski mogu biti definisani kao mešavina nadrealizama, naivne i psihodelične umetnosti. U njima se primećuju uticaji iz detinjstva: slikovnice, lego kocke, video igre, ali i uticaji dela starih majstora slikarstva poput Boša i Brojgela.

 

O svom stvaralaštvu Vuk Vučković kaže:

“Sebe stavljam u ulogu beležnika, likovno pravim zabelešku grada u sadašnjici. Borim se za očuvanje lepote grada, podsećam na nju. Pokušavam da istaknem dobre stvari koje čine jedan grad, da ga u pozitivnom svetlu prikažem starosedeocima i turistima. Ljudi se poistovećuju sa gradovima, oni im izazivaju jake emocije, gradovi su nekad izvan granica i država.

Moja namera je da kroz ovu seriju slika podstaknem u posmatraču želju da proširi svoje znanje o kulturi i istoriji gradova koje slikam, sa idejom da kad naučimo, onda ćemo razumeti, a kad razumemo onda ćemo čuvati i negovati.”

 

Details

Start:
Tuesday, 12 September 2017
End:
Sunday, 17 September 2017

Venue

Klein House Gallery
Štrosmajerova 9
Subotica, Vojvodina 24000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381637093636
Website:
http://kleinhousegallery.com/

Organizer

Jazzik Festival
Phone:
+381605534853
Email:
office@jazzikfestival.com
Website:
https://www.jazzikfestival.com