Upcoming Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Predavanje o mogućnostima studiranja džez muzike u Srbiji i svetu – Vladimir Samardžić

Wednesday, 13 September 2017 @ 2:00 pm - 4:00 pm

VLADIMIR SAMARDŽIĆ (Srbija)

Bas gitara

 

Bas gitarista, kompozitor, muzički urednik i edukator, rodjen u Novom Sadu, diplomac Berklee muzičke akademije u Bostonu („Nagrada za posebne zasluge Katedre za bas gitaru“ 1997. i BMG Jazz Award 1998.) i jedan je od zapaženijih basista u Srbiji i na prostoru bivše SFRJ.

Samouk, sa 19 godina počinje da svira bas a već nakon 4 godine (1993.) dobija angažman u Plesnom orkestru Radio Novog Sada. Iste godine upoznaje Vasila Hadžimanova sa kojim ostvaruje dugogodišnju saradnju (do 2010.) u okviru koje sa VHBend-om  snima 4 albuma za PGP RTS. Bio je član  legendarnog rok sastava SMAK  u periodu 1995-1997 (album “Bioskop Fox“ 1995.)

 

Sarađivao je sa orkestrima Mambo Stars, Balkanopolis,  Beogradskom filharmonijom, a višegodišnji je spoljni saradnik Novosadskog Big Benda. Bio je na čelu autorskog jazz kvinteta Pannonia Project (album „The Bridge” 2010.) i član “world music” trija Moraitika (2 albuma).

 

Muzički umetnici sa kojima je nastupao i/ili snimao su Radomir Mihajlović Točak, Kornelije Kovač, Slobodan Trkulja, Slobodan Stojanović Kepa, Dado Topić, Vlado Georgiev, Željko Samardžić, kao i vokalne solistkinje Bisera Veletanlić, Teresa Kesovija, Brankica Vasić-Vasilisa,  Aleksandra Radović, Frajle, Tijana Bogićević, Tanja Banjanin, Daria Hodnik i Jelena Tomašević sa kojom i dalje aktivno nastupa.

 

Sarađuje sa velikim brojem vrhunskih muzičara iz regiona i inostranstva od kojih su najznačajniji: Elvis Stanić, Ante Gelo, Dušan Jevtović, Nenad Gajin Coca, Dalibor Dado Marinković, Amar Češljar, Marko Đorđević, Bodan Arsovski, Tony Kitanovski, Laki Akoš, Teodosi Spasov, David Rhodes, Luis Bonilla, Sami Amiris, Sean McGowan, Felipe Salles, Mark Milan, Maxim Zetel, i drugi.

 

Nastupao je na svim najvažnijim jazz festivalima u Srbiji i regionu, na velikom broju jazz i world music festivala u Evropi kao i na World Expo sajmu u Nagoji (Japan) 2005.godine sa Vasil Hadžimanov Band-om.

 

Dugi niz godina je aktivan i kao instruktor bas gitare, predavač na Bass Workshop javnim časovima kao i na većim muzičkim Jazz Master Class događajima (Pannonian Bridge, Novi Sad 2007-2008 i Jazz Ex-Tempore Opatija 2006, 2012).

 

Od 2013. godine, muzički je urednik jazz programa Radio Novog Sada, RTV Vojvodine kao i član elektrik fusion kvarteta, Chewbakka 4 koji pored njega čine hrvatski muzičari: gitarista Ante Gelo, klavijaturista Maasej Kovačević i bubnjar Dalibor Dado Marinković.

2017 započinje novi autorski projekat Soularity koji okuplja dugogodišnje prijatelje, gitaristu Nenada Gajina (Pariz) i bubnjara Dalibora Marinkovića (Zagreb).

MESTO: Američki kutak Gradske biblioteke, Subotica.

Details

Date:
Wednesday, 13 September 2017
Time:
2:00 pm - 4:00 pm

Venue

Američki kutak – Subotica
Cara Dušana 2
Subotica, Vojvodina 24000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+38124673580
Website:
http://www.americancorners.rs/local/en/Subotica/

Organizer

Jazzik Festival
Phone:
+381605534853
Email:
office@jazzikfestival.com
Website:
https://www.jazzikfestival.com